Auto

Een autoverzekering is een ruime term voor velerlei verzekeringen die tot doel hebben de schade aan of veroorzaakt door de eigen auto te verzekeren. Een autoverzekering is in de landen van de Europese Unie verplicht. Deze verplichting wordt in Nederland en België geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

In de Europese Unie bestaat een vrij uniforme wetgeving over motorrijtuigen. Voorop staat de bescherming van de slachtoffers van verkeersongevallen waarbij een motorrijtuig is betrokken. Deze bescherming wordt geregeld middels een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen.

Een autoverzekering is een verzekering die schade door of met de eigen auto verzekerd. De autoverzekering wordt daardoor ingedeeld in de schadeverzekeringen. Een autoverzekering bestaat grofweg uit drie dekkingen, waarvan de aansprakelijkheidsdekking verplicht is:

• aansprakelijkheidsdekking
• beperkt cascodekking
• volledig cascodekking
• Aanvraag/wijzigingsformulier autoverzekering

Deze dekkingen kunnen, indien gewenst, nog worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen, zoals een inzittenden- of rechtsbijstanddekkingen

 

Vanaf 1 september 2007 worden de gegevens van royementsverklaringen betreffende de motorrijtuigenverzekering opgenomen in de Roy-data (royementsverklaringen data base).

Het Roy-data systeem, waarin royementsgegevens zoals het aantal schadevrije jaren geraadpleegd kunnen worden, heeft grote voordelen. Alleen motorrijtuigenverzekeraars hebben toegang tot dit systeem en daarmee tot uw schadevrijejaren. Deze schadevrije jaren zijn mede bepalend voor de hoogte van de premie van een motorrijtuigenverzekering.

Roy -data zorgt ervoor dat motorijtuigen verzekeraars effiënter kunnen werken en dat u als cliënt geen royementsverklaring meer naar uw nieuwe verzekeraar hoeft te sturen.

Voor inzage in uw registratie in Roy-data kunt u het formulier " inzage in uw registratie Roy-data" downloaden op www.seps.nl/inzagerecht of bellen met het nummer 071-3641872 van de helpdesk Roy-data.

Aan het verkrijgen van inzage zijn kosten verbonden.

Informatie

Prisma Selekt Nederland  
Heikantseweg 48  
6587 AN  Middelaar  
Telefoon: 024-6962841

Mobiel:

06-51400343

E-mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kantoortijden

Maandag t/m vrijdag

09.00 uur - 12.30 uur

13.30 uur - 17.00 uur

Voor dringende zaken kunt U buiten kantoor uren ook bellen met  06 514 00 343